Aktualitások, Hír

Folytatódik a Vitakör!

A 2021. szeptemberben elindított Vitakör-sorozatot folytatjuk a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium hallgatóival.

Az első félévben 8 hallgatóval dolgoztunk együtt. A félév első felében a vita alapjaiként szolgáló asszertív kommunikáció, értő figyelem volt a középpontban, és a nyilvános megszólalás gyakorlásához a podcast-készítés világába is bevezették őket a kollégák. A félév második felét a vita alapjaira szántuk: milyen érzésekkel vitáznak, milyen szerepeket vesznek fel, honnan gyűjtenek érveket, mi a jó érv, és miért kell elkerülni a személyeskedést. Rapid viták és bírósági tárgyalás formájában is gyakorolhatták a tanultakat.

A most induló félévben 5 hallgatóval folytatjuk a munkát. Az első alkalmat az ismétlésnek szenteltük, és a következő műhelyeket már az ún. Léghajó-vitáknak fogjuk szentelni (belecsempészve a Hősöket is), valamint a félév végén komplex vitákat „kanyarítunk” az angolszász viták alkalmazásával.

Hallgatóink mondták:

„Érdekes volt hallani egymás érveit, a programvezetők  is mind nagyon kedvesek voltak és sokat tanítottak nekünk.”

„A műhelyvezetők is nagyon rendesek, mindenkivel sikerült megtalálniuk a közös hangot, és ez a barátságos hangulat segít abban, hogy a különböző szimulációs vitáinkon ne legyünk túl feszültek.”